JADŁOSPIS
Poniedziałek 15.04.2024r.
Śniadanie: płatki jęczmienne, mleko, bułka kajzerka, masło, nutella
Obiad: grochówka, ryż z musem bananowym, sok kubuś
Podwieczorek: chleb mieszany, masło, szynka konserwowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną
A-1,7,*
Wtorek 16.04.2023r.
Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser żółty, pomidor, kakao, jabłko
Obiad: rosołowa, ziemniaki, kotlet pożarski, sałata z jogurtem, kompot
Podwieczorek: serek bananowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną
A-1,7,3,*
Środa 17.04.2023r.
Śniadanie: bułka kanapkowa, parówka z szynki, ogórek, keczup, herbata z cytryna
Obiad: czerwony barszcz, makaron z truskawkami, kompot
Podwieczorek: budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane
A-1,7,4,*,3
Czwartek 18.04.2023r.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, jajko, pomidor, kawa inka
Obiad: fasolowa, kopytka, gulasz wieprzowy, surówka z buraczków, sok, jabłko
Podwieczorek: jogurt owocowy, bułeczki maślane, herbata z cytryną
A-1,7,*
Piątek 19.04.2023r
Śniadanie: chleb mieszany, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao
Obiad: pomidorowa z ryżem brązowym, ziemniaki, ryba, surówka z marchewki, kompot, gruszka
Podwieczorek: pączek, herbata owocowa
A-1,7,*,4,3
Między posiłkami dostępna jest woda niegazowana.
PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna
ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca 11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki
*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów