JADŁOSPIS

Poniedziałek  15.04.2024r.

Śniadanie: płatki jęczmienne, mleko, bułka kajzerka, masło, nutella

Obiad: grochówka, ryż z musem bananowym, sok kubuś

Podwieczorek:  chleb mieszany, masło, szynka konserwowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną

A-1,7,*

Wtorek  16.04.2023r.

Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser żółty, pomidor, kakao, jabłko

Obiad: rosołowa, ziemniaki, kotlet pożarski, sałata z jogurtem, kompot

Podwieczorek: serek bananowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną

A-1,7,3,*

Środa  17.04.2023r.

Śniadanie: bułka kanapkowa, parówka z szynki, ogórek, keczup, herbata z cytryna

Obiad: czerwony barszcz, makaron z truskawkami, kompot

Podwieczorek: budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane

A-1,7,4,*,3

Czwartek  18.04.2023r.

Śniadanie: chleb mieszany, masło, jajko, pomidor, kawa inka

Obiad: fasolowa, kopytka, gulasz wieprzowy, surówka z buraczków, sok, jabłko

Podwieczorek: jogurt owocowy, bułeczki maślane, herbata z cytryną

A-1,7,*

Piątek  19.04.2023r

Śniadanie: chleb mieszany, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao

Obiad: pomidorowa z ryżem brązowym, ziemniaki, ryba, surówka z marchewki, kompot, gruszka

Podwieczorek: pączek, herbata owocowa

A-1,7,*,4,3

 

Między posiłkami dostępna  jest woda niegazowana.

PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna

ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca  11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki   

*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów