JADŁOSPIS
Poniedziałek 18.09.2023 r.
Śniadanie: płatki kukurydziane, mleko, bułka angielka, masło, nutella
Obiad: jarzynowa, kurczak w sosie curry z ryżem, surówka z marchewki, sok, jabłko
Podwieczorek: chleb graham, masło, sałata, wędlina, papryka, herbata z cytryną
A-1,7,*,
Wtorek 19.09.2023 r.
Śniadanie: chleb wiejski, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kakao
Obiad: zacierkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, brzoskwinia
Podwieczorek: serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
A-1,7,3,*
Środa 20.09.2023 r.
Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, pomidor, kawa zbożowa
Obiad: biały barszcz, makaron z serem, banan, kompot
Podwieczorek: chleb graham, masło, pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem, herbata z cytryną
A- 1,7,4,3,*
Czwartek 21.09.2023 r.
Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser żółty, pomidor, kawa inka, gruszka
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki zasmażane, sok
Podwieczorek: jogurt owocowy, rogal
A-1,7,*,3
Piątek 22.09.2023 r.
Śniadanie: chleb graham, masło, filet drobiowy, ogórek, kakao
Obiad: szczawiowa, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, arbuz
Podwieczorek: bułeczka jogurtowa, herbata owocowa
A-1,7,3,*,4
Między posiłkami dostępna jest woda niegazowana
PRZYPRAWY:
pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia
ALERGENY:
- zboża skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy ( tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca
- nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki
*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów