JADŁOSPIS

 

Poniedziałek 18.09.2023 r.

Śniadanie: płatki kukurydziane, mleko, bułka angielka, masło, nutella

Obiad: jarzynowa, kurczak w sosie curry z ryżem, surówka z marchewki, sok, jabłko

Podwieczorek: chleb graham, masło, sałata, wędlina, papryka, herbata z cytryną

A-1,7,*,

Wtorek 19.09.2023 r.

Śniadanie: chleb wiejski, masło, twarożek ze szczypiorkiem, kakao

Obiad: zacierkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, brzoskwinia

Podwieczorek: serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

A-1,7,3,*

Środa 20.09.2023 r.

Śniadanie: chleb, masło, szynka gotowana, pomidor, kawa zbożowa

Obiad: biały barszcz, makaron z serem, banan, kompot

Podwieczorek: chleb graham, masło, pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem, herbata z cytryną

A- 1,7,4,3,*

Czwartek 21.09.2023 r.

Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser żółty, pomidor, kawa inka, gruszka

Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki zasmażane, sok

Podwieczorek: jogurt owocowy, rogal

A-1,7,*,3

Piątek 22.09.2023 r.

Śniadanie: chleb graham, masło, filet drobiowy, ogórek, kakao

Obiad: szczawiowa, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, arbuz

Podwieczorek: bułeczka jogurtowa, herbata owocowa

A-1,7,3,*,4

             Między posiłkami dostępna  jest woda niegazowana

 

 

PRZYPRAWY:

pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia

ALERGENY:

  1. zboża skorupiaki   3. jaja   4. ryby   5. orzeszki ziemne   6. soja   7. mleko    8. orzechy ( tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje)   9. seler    10. gorczyca   
  1. nasiona   sezamu   12. dwutlenek siarki   13. łubin   14. mięczaki   

    *zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów