JADŁOSPIS
Poniedziałek 22.04.2024r.
Śniadanie: płatki kukurydziane, mleko, bułka kajzerka, masło, dżem
Obiad: ogórkowa, ryż z kurczakiem z sosie curry, sok kubuś, jabłko
Podwieczorek: chleb mieszany, masło, sałata, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata z cytryną
A-1,7,*
Wtorek 23.04.2023r.
Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser topiony, pomidor, kakao
Obiad: krupnik, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, gruszka
Podwieczorek: deserek z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
A-1,7,3,*
Środa 24.04.2023r.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, pasztet z gęsią, ogórek, kawa zbożowa
Obiad: biały barszcz, kluski leniwe, ananas, kompot
Podwieczorek: chleb wiejski, masło, pasta rybna z pomidorami i szczypiorkiem, herbata z cytryną
A-1,7,*,4
Czwartek 25.04.2023r.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao
Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jęczmienna, pulpet w sosie warzywno-pomidorowym,
kompot, jabłko
Podwieczorek: galaretka z owocami, wafle tortowe
A-1,7,*,3
Piątek 26.04.2023r
Śniadanie: chleb mieszany, masło, sałata, szynka, rzodkiewka, kawa inka
Obiad: ryżanka, ziemniaki, ryba w chrupiącej panierce, surówka szwedzka, kompot, winogrono
Podwieczorek: ciasteczka francuskie z jabłkiem, herbata owocowa
A-1,7,*,4
Między posiłkami dostępna jest woda niegazowana.
PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia
ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca 11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki
*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów