JADŁOSPIS

Poniedziałek  22.04.2024r.

Śniadanie: płatki kukurydziane, mleko, bułka kajzerka, masło, dżem

Obiad: ogórkowa, ryż z kurczakiem z sosie curry, sok kubuś, jabłko

Podwieczorek:  chleb mieszany, masło, sałata, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata z cytryną

A-1,7,*

Wtorek  23.04.2023r.

 Śniadanie: chleb wiejski, masło, ser topiony, pomidor, kakao

Obiad: krupnik, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, gruszka

Podwieczorek: deserek z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

A-1,7,3,*

Środa  24.04.2023r.

Śniadanie: chleb mieszany, masło, pasztet z gęsią, ogórek, kawa zbożowa

Obiad: biały barszcz, kluski leniwe, ananas, kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, masło, pasta rybna z pomidorami i szczypiorkiem, herbata z cytryną

A-1,7,*,4

Czwartek  25.04.2023r.

Śniadanie: chleb mieszany, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao

Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza jęczmienna, pulpet w sosie warzywno-pomidorowym,         

             kompot, jabłko

Podwieczorek: galaretka z owocami, wafle tortowe

A-1,7,*,3

Piątek  26.04.2023r

Śniadanie: chleb mieszany, masło, sałata, szynka, rzodkiewka, kawa inka

Obiad: ryżanka, ziemniaki,  ryba w chrupiącej panierce, surówka szwedzka, kompot, winogrono

Podwieczorek: ciasteczka francuskie z jabłkiem, herbata owocowa

A-1,7,*,4

 

Między posiłkami dostępna  jest woda niegazowana.

PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia

ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca  11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki   

*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów